VIDEO: Solidarnost na djelu

Sabirna akcija «Solidarnost na djelu» održava se već 40. godinu zaredom kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa na području mjesnih, općinskih, gradskih i županijskih društava. Ovogodišnja akcija provodila se u četvrtak pod nazivom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija”.


U akciji se prikupljala odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobrapo odluci društava Crvenog križa. Za poklonjeni novac građanima je uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva Crvenog križa s njihovog područja.

Prema dosad prispjelim podacima ovogodišnja akcija “Solidarnost na djelu” provodila se u 97 (od 110) gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa što je jedna od najvećih humanitarnih sabirnih akcija na području Hrvatske.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je 205 tona odjeće i obuće, 100 tona hrane i 2,14 milijuna kuna. Sudjelovalo je više od 26 tisuća volontera Crvenog križa koji su pomoć prikupljali na 3521 lokaciji u Hrvatskoj. Sva prikupljena dobra podijeljena su na područjima na kojima su prikupljena osobama kojima je ta pomoć bila najpotrebnija.

VIDEO:

TEKST: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari