VIDEO: Berbene svečanosti u Batini

U Batini su održane 9. Berbene svečanosti. U video prilogu pogledajte kako je bilo te kakvim su se aktivnostima bavili svi posjetitelji...

U Batini su održane 9. Berbene svečanosti, zajednička manifestacija Mjesnog odbora Batina, Demokratske zajednice Mađara Hrvatske te Udruge vinara i vinogradara Batine.


Prikazan je niz običaja vezanih uz berbu grožđa, a organizirano je i prikladno natjecanje – kuhanje vinogradarskog graha. U središtu mjesta bila su izložena vina domaćih i gostujući vinogradara te ostali proizvodi iz domaće radinosti.

 


Poslijepodne je bilo rezervirano za veliku berbenu povorku kroz selo, nakon koje je uslijedio kulturno-umjetnički program uz nastup domaćeg KUD-a te 13 gostujućih KUD-ova iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

 


Sve je završilo tradicionalnom berbenom zabavom, koje se održavaju u svim baranjskim u kojima se razvijeno vinogradarstvo i vinarstvo. Manifestaciji je nazočio dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak sa suradnicima, a zanimljivo je kako su se među brojnim posjetiteljima manifestacije našli i profesori nekoliko srednjih škola iz Opatije kojima je odredište trodnevne ekskurzije bila Baranja.

Pogledajte opširnije u video prilogu STV-a…

Tekst i video:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari