U vinogradima Vina Belje na lokaciji Karanačko brdo jutros je održana ledena berba Cabernet sauvignona...
U vinogradima Vina Belje na lokaciji Karanačko brdo jutros je održana ledena berba Cabernet sauvignona. Za Vina Belje ledena berba Cabernet sauvignona najljepši je završetak uspješne vinogradarske i vinarske godine koju su obilježili redizajn kompletnog asortimana i zlatna medalja Mundus vini za Graševinu berbe 2011.
Iako je hrvatsko Podunavlje regija graševine, na odabranim pozicijama beljskih vinograda iznimne rezultate daju i crne sorte, Cabernet sauvignon i Merlot, što je najbolje potvrdila zlatna medalja i regionalni trofej Decantera za Merlot, berbe 2008.
S vjerom u veliki potencijal Cabernet sauvignona Vina Belje su na nešto manje od jednog hektara vinograda ostavila grožđe za ledenu berbu.
Prva ledena berba Cabernet sauvignona u hrvatskome Podunavlju i jedna od prvih ledenih berbi ove sorte općenito u Hrvatskoj obavljena je jutros u 8 sati na temperaturi od -9 do -7C na lokaciji Karanačko brdo, u Baranji.
Gotovo pet tona smrznutih bobica dat će oko 1.200 litara ledenog vina Cabernet sauvignon namijenjenog za posebne užitke.