Nika Fleiss učenicima uručila ulaznice za utrke Vip Snow Queen Trophy

Đakovački srednjoškolci imat će priliku uživo pratiti sljemenske slalomske utrke Vip Snježne kraljice 4. i 6. siječnja. Nika Fleiss učenicima je Gimnazije A. G. Matoš u Đakovu uručila ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy” 2013 – Zagreb/Sljeme.

Predaja ulaznica rezultat je nastavka suradnje Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog školskog športskog saveza čiji je cilj dovođenje čak 600 učenika iz cijele Hrvatske, sudionika programa Univerzalne športske škole, na ovogodišnje sljemenske utrke.

“Sretna sam što u sklopu ove suradnje, koja je započela prošle godine, još jednom imamo priliku nagraditi članove školskih sportskih društva te im osigurati sudjelovanje u jednoj od najvažnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj – Vip Snježnoj kraljici”, rekla je Nika Fleiss, promotorica utrka Vip Snow Queen Trophy.


Đakovački gimnazijalci druga su generacija osnovnoškolskih i srednjoškolskih sportskih društava kojima su dodijeljene ulaznice, a na Sljemenu će im se 4. i 6. siječnja 2013. godine pridružiti i učenici osnovnih škola u Gornjem Jesenju i Krapini kojima su ulaznice uručene prošli tjedan. Osim ove inicijative čiji je cilj učenicima približiti skijanje, ali i sport općenito.

Hrvatski skijaški savez je, u sklopu ovogodišnjih utrka Vip Snow Queen Trophy, proširio i volonterski program. Suradnja, koja je prošle godine pokrenuta s Volonterskim centrom Zagreb, ove je godine proširena na još tri volonterska centra. Tako će u utrkama, osim zagrebačkih, ove godine sudjelovati i volonteri iz Splita, Osijeka i Rijeke. Ovim se programom nastoji doprinijeti podizanju svijesti o volonterstvu kao idealnoj platformi za razvoj vještina i stjecanje znanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari