Oprez! Baranjac vara putem Njuškala

Mnogi danas kupuju putem raznih servisa na Internetu. Bilo da se radi o Ebay-u, Njuškalu ili nekom trećem opreza nikad dosta.

Plaćanje unaprijed za mnoge je danas bauk, ali kada su u pitanju servisi poput Ebay-a, sigurnost je na visokom nivou i vjerovatnost da ćete ostati bez svog novca i proizvoda koji ste kupili je vrlo mala. No, ukoliko kupujete putem servisa poput Njuškala gdje je u većini slučajeva potrebno platiti unaprijed moguće su prijevare. Ekipa Provjerenog Nove TV svojom pričom upozorila je na jednu takvu situaciju.

Naime, izvjesni članovi obitelji Martić iz Kamenca u Baranji već duže vrijeme iskorištavaju “rupu” u zakonu. Ukoliko vas netko ošteti za iznos manji od 1000 kuna policija je nemoćna i sve što vam preostaje jest podnijeti privatnu tužbu. S obzirom na cijene i dug postupak rijetki se odlučuju na to.

Već dugi niz vremena objavljuju oglase za koje traže da uplatite određeni iznos, prvenstveno za tehničke stvari i slično. Nakon što uplatite traženi iznos očekujete svoj proizvod, oni jednostavno novac spreme u džep, a vi nakon poziva i poruka prema njima ne dobijate ono što ste platili.

Na forumima i društvenim mrežama postoje i grupe koje upozoravaju na izvjesne Martiće:

[blockquote]Znam ja imena prevaranata… i nije mi bed napisat: MARTIĆ FILIP , KAMENAC , GLAVNA 10, KNEŽEVI VINOGRADI …. IVICA MARTIĆ 091 1556139 031 629957 ….. DAVOR MARTIĆ davormartic2@hotmail.com nicname na njuškalu davorinnnn i fico44 a mislim da je s njima u talu i Ivona Martić 091 9771396 i svi su prijavljeni na istoj adresi…. prva 2 telefona ne rade ….0951990810 je telefon na koji su se javljali prije predaje novaca…. OK sam sam si kriv sto sam nasjeo , i znam da se policiji za 500 kn neda zafrkavat ali mora postojati negdje nešto gdje se spominju ovakvi likovi …..[/blockquote]

Osim što varaju ljude, ponašaju se iznimno bahato s obzirom da znaju da je zakon nemoćan prema njima. Ekipa Provjerenog pokušala je i razgovarati s njima, ali za razgovor, jedan član obitelji Martić tražio je 20 tisuća kuna.

Više o svemu pogledajte u prilogu Nove TV.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari