Nepoželjni ''susjedi''

Slavonka ima leglo zmija u dvorištu: ”Strah me kada izlazim iz kuće”

Radio NG

U Donjim Bogićevcima živi malo mještana, a prvi joj je susjed udaljen tek kilometar i pol, tako da pomoć može pozvati samo mobitelom

Osim visokih temperatura i klimatskih promjena, Hrvatska se ovih dana suočava s najezdom zmija. Kod Ozlja su uhvaćena četiri velika poskoka, dok Gordana Bubić iz Donjih Bogićevaca u općini Dragalić u Brodsko-posavskoj županiji ima čitavo leglo zmija u svom dvorištu, i to još od lani, piše Radio NG.

”Najčešće su u štaglju. Zna ih biti po četiri ili pet, a neke su čak i veće od dva metra. Strašno! Evo, pogledajte, sa greda vise zmijske kože, a one često ispuzaju. Nekidan mi je jedna došla do vrata, a prošle godine ugrizla mi je psa koji je, nažalost, uginuo. Ne znam više što učiniti. Zovem zmijolovce koji redovito dolaze, a posebno gospodin Darko Karamazan iz Slavonskog Broda. Svaki put kada dođu, uhvate po pet ili šest zmija, no ne smiju ih ubijati, pa ih vraćaju u prirodu. Neke zmije nisu otrovne, ali neke jesu. Problem je što se iza moje kuće nalazi veliki neodržavani kanal, odakle sve kreće. Zvala sam nadležne, ali problem se još uvijek nije riješio. Možda sada uspijemo”, rekla je sugrađanka.

U Donjim Bogićevcima živi malo mještana, a prvi joj je susjed udaljen tek kilometar i pol, tako da pomoć može pozvati samo mobitelom.

>> U Hrvatskoj žive tri vrste zmija otrovnica. Ako ih vidite ili vas ugrizu, ovo morate znati

”Kuda ću? Nemam kamo, pa nastojim održavati okućnicu i brinuti o njoj, a što se može dogoditi, ne smijem ni pomisliti. Strah me svaki put kada idem van, a kućna su vrata uvijek zatvorena”, zaključuje Gordana.

Podsjetimo na to kako smo već pisali o čestom prisustvu zmija u Slavoniji i Baranji. Tako je bjelouška prije nekoliko mjeseci pronađena u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horata u Đakovu, dok su vatrogasci krajem svibnja izvukli dvije zmije i iz obiteljske kuće u Josipovcu.

FOTO: Radio NG
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari