Vijesti / Regija

MAO 0,84 PROMILA

Policija Dekaniću privremeno oduzela i automobil i vozačku

Policija Dekaniću privremeno oduzela i automobil i vozačku
Dubravka Petric/PIXSELL

Krećući se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine, dolaskom do dijela ceste gdje su bili radovi, nije prilagodio brzinu tako da se može pravodobno zaustaviti pred zaprekom koju može predvidjeti

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (53) izazvao je prometnu nesreću u kojoj je sinoć lakše ozlijeđeno pet osoba, potvrdila je to policija nakon očevida.

Prvotne su informacija upućivale da je Dekanić sudjelovao u nesreći više automobila na vinkovačkoj obilaznici i da je u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 0,84 promila u krvi, a policija je sada u detalje opisala kako je skrivio nesreću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krećući se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine, dolaskom do dijela ceste gdje su bili radovi, nije prilagodio brzinu tako da se može pravodobno zaustaviti pred zaprekom koju može predvidjeti.

Prednjim je dijelom udario u stražnji dio drugog auta, Peugeota za čijim je volanom bio 29-godišnjak koji je također bio pijan. Izmjereno mu je 2,12 promila alkohola u krvi, a u trenutku nesreće nije bio vezan.

"Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio osobnog automobila marke „Citroen“ vinkovačkih registracijskih oznaka kojeg je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo je i u stražnji dio osobnog automobila marke „Opel“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač", objavila je policija.

Oduzete vozačke i automobili županu i drugom vozaču

U nesreći su lakše ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom autu, među kojima je 31-godišnjakinja i dvoje djece te 29-godišnji vozač. Pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Dekaniću i 29-godišnjem vozaču su u vinkovačkog bolnici uzeli uzorke krvi i urina za vještačenje na prisutnost alkohola u organizmu te su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Privremeno su im oduzete vozačke dozvole i automobili kojim su upravljali.

Protiv obojice slijede odgovarajuće prijave i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima jer su prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama.


Izdvojeno

Reci što misliš!