prva faza radova u tijeku

Započeli radovi na izgradnji vukovarske obilaznice. Ukupna vrijednost radova preko 100 milijuna eura

Ilustracija (Marijan Sušenj/PIXSELL)

Vukovarska obilaznica gradi se u cilju izmještanja tranzitnog, ali i dijela lokalnog prometa van grada

Prošlog mjeseca započeli su dugo očekivani radovi na izgradnji vukovarske obilaznice duge 19,4 kilometara i to na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac u duljini 6,5 kilometara i vrijednosti 28 milijuna eura. Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

“Ovime započinje realizacija važnog projekta za Grad Vukovar. Otvaramo danas radova na fazi od Bršadin sjever do čvorišta Lužac u duljini od 5,6 kilometara i vrijednosti 28 milijuna eura. Ono što je također važno je izgradnja ceste Nuštar-Vukovar, dakle nastavak s vinkovačke obilaznice koja će doprinijeti sigurnosti prometa i protočnosti. Znamo i sami da se tu radi o važnom europskom pravcu o spoju Luke Vukovar s desetim koridorom i to je jedan od značajnih projekata koji nadilazi interes VSŽ, ima širi prometni značaj”, kazao je na otvaranju radova predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Vukovarska obilaznica gradi se u cilju izmještanja tranzitnog, ali i dijela lokalnog prometa van grada. Prvobitno je planirana kao cesta s dvije trake, a pojedini dijelovi bi u budućnosti bili nadograđeni na četiri trake po potrebi.

Iako je obilaznica jedna cjelina, podijeljena je na dva dijela. Zapadnu i južnu obilaznicu. Na zapadnom bi ograničenja brzine bilo 80, a južnom 100 kilometara na sat.

Ukupna vrijednost radova na svih 19 kilometara je više od 100 milijuna eura.

Ako vam zanima više detalja oko vukovarske obilaznice pogledajte sljedeći video:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari