Vijesti / Regija

Požeština i dalje traga za skupim brak jazavčarom

Vlasniku je, osim za lov, dragocjen kao terapijski pas za njegovu kćer

Vlasniku je, osim za lov, dragocjen kao terapijski pas za njegovu kćer
PU požeško-slavonska

Naime, prema Šostićevim riječima, Milinović svoga psa vodi sa sobom u Njemačku svaki put kad ide posjetiti teško oboljelu hospitaliziranu kćer

Vrlo će rijetko policija objaviti izvješće o ukradenu psu, no slučaj iz mjesta Novo Zvečevo danas je izuzetak. Naime, nakon što je vlasnik prijavio policiji krađu psa pasmine brak jazavčar, policijski su službenici započeli potragu za ovim psom, inače vrijednim nekoliko tisuća eura.

Pa, iako su mediji objavili krađu, brak jazavčar zapravo je nestao prilikom šetnje s vlasnikom, 73-godišnjim Milanom Milinovićem i njegovim susjedom Željkom Šostićem koji nam je i pojasnio što se dogodilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''I ja imam psa pa smo zajedno sa psima šetali po šumi. Moj se vratio, a susjedov nije i ne znamo je li ga netko pokupio ili što se dogodilo'', ispričao nam je Šostić, rekavši i to da je brak jazavčara osobno on poklonio Milinoviću koji je potom lovačkoga psa obučio za vrlo humanu svrhu.

Naime, prema Šostićevim riječima, Milinović svoga psa vodi sa sobom u Njemačku svaki put kad ide posjetiti teško oboljelu hospitaliziranu kćer. On je, kaže Šostić, više terapijski nego lovački pas i vlasniku upravo iz toga razloga jako puno znači. Inače, nestali pas čipiran je, potvrđuje nam Šostić i vjeruje kako će se uskoro vratiti, odnosno biti pronađen.

''Mislim i nadam se da će se vratiti, iako vjerujem da ga je netko pokupio. To je vrlo dobar pas koji će sjesti u svačiji auto i doista je privržen vlasniku, tako da znam koliko bi mu značilo da se pas pronađe. Nadam se jedino da neće otići duboko u šumu i nastradati od divljih svinja, a što je moguće'', zaključuje Šostić.

brak jazavčar
brak jazavčar Ukraden pas vrijedan više tisuća eura, policija moli građane za pomoć

Dodajmo tome da vlasnik brak jazavčara nije član Lovačkoga saveza Požeško-slavonske županije. Potvrdio nam je to predsjednik Branko Bertelović koji je odmah prilikom našeg poziva provjerio bazu podataka članova. Iako nije matični član, pojašnjava naš sugovornik, svi lovci s područja požeškoga kraja upoznati su s nestankom, a nakon što se doznalo i da je pas čipiran, smatra da će se vjerojatno lakše pronaći.

''Prema lovnoj etici, svaki lovac koji pronađe u lovištu psa uspostavlja kontakt pomoću čipa. Stoga, ako netko od naših članova pronađe psa, svakako će ga vratiti vlasniku'', kaže Bertelović.

S obzirom na činjenicu da nestali jazavčar zapravo ispunjava svrhu terapijskoga psa, cijeli događaj dobiva na još većoj vrijednosti. Nadamo se i vjerujemo da će uskoro doći u ruke vlasnika.


Izdvojeno

Reci što misliš!