Vijesti / Regija

BABINA GREDA

U ovom slavonskom selu radi se i gradi non stop: U 15 godina uloženo gotovo 133 milijuna eura!

U ovom slavonskom selu radi se i gradi non stop: U 15 godina uloženo gotovo 133 milijuna eura!
Davor Javorović/PIXSELL

Najveća "greenfield" investicija u županiji za ulagače je na idealnom mjestu - uz šume i autocestu

Babinom Gredom već godinama  puan je radnika, investitora, a njenim ulicama tutnje bageri i kamioni. Selo je tu u koje je u posljednjih 15 godina uloženo gotovo 133 milijuna eura!

"Stvarno se više ne možemo ni snaći koliko ima gradilišta, ima ovo koje se završava, još dva-tri koja se otvaraju", rekao je za HRT mještanin Goran Martinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Babogredci s nestrpljenjem očekuju i puštanje u rad tvornice autodijelova. Bit će posla za bravare, tokare, zavarivače.

"S ovom tvornicom smo uspjeli, što nam je bila težnja, da metalnu industriju vratimo natrag u Babinu Gredu kako bismo dobili nove kadrove, nove majstore, nove vidike", objasnio je Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

Od 2009. do danas investirano je gotovo 133 milijuna eura. Od tvornice za proizvodnju električne energije i sušara do sada plastenika, do svih projekata koje radi sama općina s pomoću fondova EU-a, ali svakako i uz pomoć Vlade, objašnjava za HRT načelnik.

Moderna elektrana na šumsku biomasu, koja je u Babinu Gredu stigla prije devet godina, radi punom parom.

"Primarno je cilj proizvodnja električne energija, a nusproizvod je toplina", istaknula je Blanka Kobaš, menadžerica elektrane u Babinoj Gredi. Iskoristit će je za uzgoj paprike i rajčice. Nedaleko od tvornice podižu plastenike.

Najveća "greenfield" investicija u županiji za ulagače je na idealnom mjestu - uz šume i autocestu. Nakon nje stižu i novi investitori, piše HRT.


Izdvojeno

Reci što misliš!