Vijesti / Regija

fortenovine poljoprivredne kompanije

Meszaros i Podravka među zainteresiranima za preuzimanje Belja, PIK-a i Vupika

Meszaros i Podravka među zainteresiranima za preuzimanje Belja, PIK-a i Vupika
Dubravka Petrić/PIXSELL

Meszaros je javnosti dobro poznat po vlasništvu u NK Osijek, ali i po brojnim drugim investicijama, među kojima i voćnjaci u Kneževim Vinogradima

Pet kompanija iskazalo je interes za preuzimanje Fortenovina agrara - baranjskog Belja, vinkovačkog PIK-a i vukovarskog Vupika, saznaje Lider.

Proces ispitivanja interesa za preuzimanje zaključen još prošlog tjedna te je interesentima već omogućeno i dubinsko snimanje tih tvrtki, otkriva novinarka Lidera Manuela Tašler. Prema njezinu izvoru, Podravka je jedina domaća kompanija koja je iskazala interes.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Mađarske su se javila tri ponuditelja, investitori koji su već prisutni u Hrvatskoj: Sandor Csany, Lorinc Meszaros Daniel Jellinek. Meszaros je javnosti dobro poznat po vlasništvu u NK Osijek, ali i po brojnim drugim investicijama, među kojima i voćnjaci u Kneževim Vinogradima. Ipak, kako smo zaprimili informaciju od OTP banke, prvi čovjek OTP banke Sandor Csany nije podnio zahtjev za kupnju u svezi s tvrtkom Fortenova.

Jedan ponuditelj pak je arapski investitor navodno blizak čovjeku koji je preuzeo Sberbankov poslovni udjel u Fortenovi.

Ključnu odluku o tome tko će na koncu postati novi vlasnik Belja, PIK-a i Vupika donijet će hrvatski plinski kralj Pavao Vujnovac. On, naime, nakon sankcijskog zamrzavanja 50 posto vlasništva Fortenove kojeg još drže ruske banke Sberbank i VTB ima najviše nesankcioniranih glasova na skupštini Fortenove.


Izdvojeno

Reci što misliš!