Vijesti / Regija

brzina od 25km/h

Englez se vozio vlakom od Osijeka do Erduta: "Super uzbudljivo. Možete hodati brže"

Englez se vozio vlakom od Osijeka do Erduta:
Paul Bradbury/Facebook

"Ovo je super uzbudljivo. Jeste li znali da je Hrvatska prošle godine imala najsporiji putnički vlak u cijeloj Europi 2023. godine? Vozio se 25.54 km/h", napisao je na Facebooku

Englez Paul Bradbury koji više od dva desetljeća živi u Hrvatskoj i svoje dojmove objavljuje na društvenim mrežama i svom YouTube kanalu. Ovih dana bio je u Osijeku, posjetio i WineOs festival, a stigao je vlakom. Mnogi željeznički sustav u Hrvatskoj nazivaju sporim i neorganiziranim, a čini se da se s tim slaže i Bradbury.

Dolazak u Osijek iskoristio je i da se provoza najsporijom željezničkom putničkom linijom u cijeloj EU. Onom od Osijeka do Erduta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo je super uzbudljivo. Jeste li znali da je Hrvatska prošle godine imala najsporiji putnički vlak u cijeloj Europi 2023. godine? Vozio se 25.54 km/h", napisao je na Facebooku, a potom se odlučio i sam uvjeriti u to.

Snimio je i dio putovanja od Osijeka do Erduta.

"Mogli biste doslovno hodati brže", napisao je Bradbury u opis videa. Njegova objava na društvenoj mreži izazvala je reakcije Hrvata.

 

"Život je prekratak da bi se vozili HŽ-om", "A gdje ti se žuri", "Putujući vlakom stigneš vidjeti ljepote Hrvatske", "Sigurnost je ipak na prvom mjestu", "Trebao si malo pogurati vlak, mislim da bi išao brže", "Treba cijeniti putovanje vlakom. Stigneš knjigu napisati", šalili su se ljudi u komentarima.

Kasnije se ponovno oglasio i napisao da je vlak ipak stigao na vrijeme.

"Upravo sam prešao 29.8 kilometara u oba smjera od Osijeka do Erduta u predviđenom vremenu od 1 sat i 10 minuta, ili 25.54 km/h. Dobre vijesti - vlak je stigao na vrijeme, bio je topao i čist. Ozbiljno nedostaje ulaganja u infrastrukturu istočne Hrvatske, regije koja zaslužuje puno bolje. Sada slijedi povratno putovanje vlakom za Zagreb", napisao je.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!