Vijesti / Regija

strah od svinjske kuge

Iz slupanog kamiona pobjegle svinje, lovci će uhvatiti one koje su u bijegu

Iz slupanog kamiona pobjegle svinje, lovci će uhvatiti one koje su u bijegu
OBŽ

Svinje su prevožene na klanje, a kamion je posjedovao sve potrebne papire

Načelnik stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić posjetio je mjesto nesvakidašnje nesreće. Naime, danas u jutarnjim satima došlo je do prevrtanja kamiona koji je iz mjesta Pačetin prevozio svinje na klanje u Čakovec. Tom prigodom dio svinja se razbježao dok je dio ostao neposredno uz kamion. 

"Načelnik općine Podravska Moslavina izvijestio nas je o ovoj nesreći i da je dio svinja nakon oštećenja izašao", izvijestio je Lukić u trenucima dok je u tijeku bio pretovar preostalih svinja iz jednog u drugi kamion.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema informacijama, kamion je bio uredno zapečaćen i imao je sve potrebne papire za prijevoz što je u današnje doba pojave svinjske kuge iznimno bitno. Trenutno je u tijeku i hvatanje preostalih svinja koje su se iz straha razbježale.

"Radi se o nesretnom događaju i najvažnije je da je vozač dobro. Mi smo kao županija poduzeli sve preventivne mjere, edukacije svih svinjogojaca, dez barijere, pretkategorizacija se vrši, pred nekoliko dana je župan imao sastanak s svim načelnicima i gradonačelnicima i drugim službama. Kuga ne pozna granicu i možda je pitanje kad će se pojaviti i moramo poduzeti sve, ali ovo je zaista nesretan slučaj", rekao je Lukić i dodao kako je veterinarska služba dopustila da se ovaj kamion kreće u drugu županiju uz sve moguće papire.

Nesreća kamiona s svinjama Fotogalerija

Dožupan nije mogao s sigurnošću potvrditi kako svinje nisu zaražene, ali je rekao kako su svinje vizualno pregledane i prijevoznici su dobili potrebne dozvole, a sve ostalo će trebati pitati veterinarsku službu.

Trenutno je u bijegu još 10-ak svinja, a trenutno se organiziraju ekipe lovačkog saveza koji će pristupiti hvatanju istih.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!