Vijesti / Regija

novi detalji

Ubojica je u bijegu od policije krenuo prema Bosutu i počeo pucati, policajci uzvratili vatru

Ubojica je u bijegu od policije krenuo prema Bosutu i počeo pucati, policajci uzvratili vatru
Davor Javorović/PIXSELL

Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana

Policija se oglasila o sinoćnjem ubojstvu vinkovačkog poduzetnika A.P., a tijekom potjere za mogućim počiniteljem je pronađeno i tijelo muškarca za kojeg se vjeruje da je ubio 63-godišnjaka. Kako se može iščitati iz policijskog priopćenja, okolnosti smrti mlađeg muškarca nisu potpuno jasne. Prve vijesti govorile su kako je nakon ubojstva oca mlađi muškarac počinio samoubojstvo, no nakon izvješća policije i činjenice da je osumnjičeni ubojica s njima razmjenjivao vatru, postoji mogućnost i da su ga ubili pripadnici policije.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć u 22:39 sati zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji", stoji u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22:42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske, prenosi 24 sata.

Prijetio i drugom članu obitelji

"U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom. Pri tome je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hitce u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak.

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.

Pucao po policajcima

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke. Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana. Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestit ćemo javnost s više informacija", stoji u priopćenju.


Izdvojeno

Reci što misliš!