Vijesti / Regija

mikšić kupio novu tvornicu

Novim širenjem baranjska tvrtka postaje europski lider

Novim širenjem baranjska tvrtka postaje europski lider
PR

EcoCortrecov tim znanstvenika i inženjera već godinama radi na razvoju pametnih rješenja za pakiranje koja nisu opasna za okoliš, ali će omogućiti najjaču zaštitu od korozije i u potpunosti zadovoljiti kupce

Tvrtaka EcoCortec®, vlasnika Borisa Mikšića, u Belom Manastiru odlučila je proširiti kapacitete na EcoCortecovom kompleksu u Belom Manastiru.

"Kako je bilo i planirano, kupljena je nova tvornicu za preradu polimera, površine 1000 m2. U novoj tvornici će se proizvoditi Cortec-ov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® te će u  njoj biti i pogon za recikliranje. Zgrada će biti opremljena s najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale.", kažu u ovoj baranjskoj tvrtki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina kao i potrošnje energije. Ovaj model kružnog gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode.  Nova tvornica imat će skladišta za  sirovine i gotove proizvode  i bit će podijeljena u dva proizvodna pogona smješavanje i proizvodnja masterbatcha te hala za regranulaciju.

Tvrtka je također nedavno kupila novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Instaliran je i novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija.    

„Hrvatsku smo zadnjih godina pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo  jedan od glavnih centara Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec®, logistički i proizvodni centar u Splitu, te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta. ” kaže Mikšić čije proizvode koriste brojne svjetske kompanije kao što su Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu  te  druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

„Ovim proširenjem, EcoCortec će postati najveća tvornica za proizvodnju zelenih ekoloških folija i vrećica u Europi.  Odličan proizvod, uhodani tim i jasna vizija zaslužni su za nas uspjeh. Od naših skromnih početaka u Hrvatskoj uspjeli smo se nadmetnuti kao lider u Europi i šire. Moja misija je brendiranje Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste“,  zaključuje Boris Mikšić.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!