Vijesti / Regija

Za naše male genijalce

HEP donirao 26 računala malim slavonskim genijalcima

HEP donirao 26 računala malim slavonskim genijalcima

Akcijom Za naše male genijalce HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom

Hrvatska elektroprivreda je tijekom ovoga tjedna u sklopu akcije Za naše male genijalce osnovnim školama u Slavoniji darovala 26 novih računala. Do kraja veljače, 34 osnovne škole diljem Hrvatske dobit će ukupno 100 novih računala.

Škole dobitnice s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije su: Područna škola Donja Vrba (OŠ Ivana Gorana Kovačića) i OŠ Đure Pilara iz Slavonskog Broda, OŠ Vijenac i OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, OŠ Popovac, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ Tenja, OŠ Julija Benešića iz Iloka i OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Šarengrada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akcijom Za naše male genijalce HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije Za naše male genijalce osigurao čak 550 novih računala za učenike u 164 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 2,3 milijuna kuna.

„Izuzetno nam je drago što smo i ove godine nastavili provedbu akcije Za naše male genijalce i tako hrvatskim osnovnoškolcima darovali novih stotinu računala. Vjerujem da će školama ova darovana oprema posebno dobro doći kao pomoć u radu u izazovnim okolnostima epidemije koronavirusa. Ovom akcijom također ukazujemo na važnost razvoja digitalizacije u svim segmentima društva, od obrazovanja do energetike, u skladu s razvojnim prioritetima Hrvatske i Europske unije. Ponosni smo na svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu i razvoju naših najmlađih s čime ćemo nastaviti i ubuduće“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Na natječaju provedenom krajem prošle godine, izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Pobjednički video uratci mogu se pogledati na poveznici: https://genijalci.hep.hr/.


Izdvojeno

Reci što misliš!