Vijesti / Regija

policijska akcija u iloku

Prvo oštetio policijski auto, a onda policajca gađao sjekirom

Prvo oštetio policijski auto, a onda policajca gađao sjekirom

50-godišnji muškarac bacio je sjekiru u smjeru glave policijskog službenika koji se uspio izmaknuti bacanjem na pod

"Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja dojave o nasilničkom ponašanju 50-godišnjeg muškarca u obitelji 22. travnja u 12,20 sati u Ulici Vlatka Kraljevića u Iloku, 50-godišnjak je zamahivao sjekirom prema policijskim službenicima u namjeri njihovog ozljeđivanja. Sjekirom je oštetio policijsko vozilo, a potom ju je bacio u smjeru glave policijskog službenika koji se uspio izmaknuti bacanjem na pod", stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

S obzirom da je muškarac pokazivao znakove psihičkog rastrojstva te kako danim upozorenjima i zapovijedima nisu mogli na siguran način otkloniti opasnost, policijski službenici su pozvali pomoć drugih policijskih službenika te po njihovom dolasku nad njim uporabili sredstva prisile radi savladavanja aktivnog otpora osobe. 50-godišnjak je potom priveden u službene prostorije policije.

Pozvana je hitna medicinska pomoć, čiji djelatnici su po izvršenom liječničkom pregledu 50-godišnjaka, zbog njegovog psihičkog rastrojstva zatražili pružanje asistencije policije prilikom prijevoza u NMB Vukovar. Policijski službenik je tijekom intervencije lakše ozlijeđen.

Po završetku liječenja, policija će nad 50-godišnjakom provesti kriminalističko istraživanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!