Vijesti / Regija

vrijedna donacija

Osječki SPIN darovao djecu za Božić: SOS Dječjem selu Ladimirevci poklonili 3D printer

Osječki SPIN darovao djecu za Božić:  SOS Dječjem selu Ladimirevci poklonili 3D printer

Ovih blagdana IT tvrtka Spin iz Osijeka je u ime svojih partnera donirala 3D printer djeci iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Djeci je osigurano i osam kila filamenta, odnosno termoplastične sirovine za modeliranje te edukacija o pripremi materijala i 3D printera i modeliranju predmeta za print.

Iz Spina ističu da je cilj donacije bio pružiti djeci mogućnost da se upoznaju s novom tehnologijom te razvijaju nove vještine i znanja, ali prvenstveno da se kroz cijeli taj proces zabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Prošle godine odlučili smo okrenuti priču i novac koji smo inače koristili za darivanje naših poslovnih partnera, usmjeriti u donacije", rekla je voditeljica projekta Tena Mutnjaković

"Tako smo prošle godine zvjezdarnici u Višnjanu osigurali četiri prijenosna računala koja danas koriste u radu s djecom, a ove godine odlučili smo se za SOS Dječje selo Ladimirevci jer smo prepoznali njihov trud i poticanje djece na rast i razvoj vlastitih interesa. Poklonili smo im 3D printer i materijale za rad kako bismo ih upoznali s tehnologijom koju inače nemaju prilike sresti tako često. Posebno smo ponosni na naše kolege koji su zadnjih tjedana s oduševljenjem pripremili edukaciju za djecu. Nadamo se da ćemo na taj način potaknuli nekoga od njih da svoj razvoj nastavi u tom smjeru, a jedva čekamo i vidjeti što će sve proizaći iz njihovih malih radionica“, kaže Mutnjaković. 

Obiteljsko okruženje za djecu bez doma 

SOS Dječje selo Ladimirevci izgrađeno je 1995., a otvoreno 1997. godine te je drugo SOS Dječje selo u Hrvatskoj. SOS Dječje selo skrbi o djeci bez roditelja, napuštenoj djeci ili djeci čije se obitelji ne mogu brinuti za njih. Danas u Ladimirevcima odrasta 75 djece, a omogućen im je obiteljski model skrbi kojim se djeci želi osigurati sigurno okruženje i ljubavlju ispunjeno odrastanje. 

U SOS Dječjem selu Ladimirevci ne skrivaju uzbuđenje

„Zahvaljujući tvrtki Spin iz Osijeka, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci dobila su za Božić jedan sasvim drugačiji poklon. 3D pisač je svakako jedan izniman poklon koji ćemo za početak dobro upoznati putem edukacije koju će djelatnici tvrtke Spin pružiti stručnim djelatnicima Dječjeg sela koji će od sada voditi novu aktivnost. Do sada smo imali prilike čitati o mogućnostima 3D pisača, a sada ćemo se u našem Dječjem selu tome i uvjeriti“, kaže Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

„Pored 3D pisača, djeca su dobila i materijale za rad tako da odmah mogu početi s eksperimentima i uvjeriti se u velike mogućnosti u razvoju njihovog kreativnog izražaja. Siguran sam da će prve kreativne radove naše djece dobiti prijatelji iz tvrtke Spin čime ćemo im se i na kreativan način od srca zahvaliti na ovom vrijednom i korisnom poklonu. Do tada, veliko im hvala što pomažu naš rad, a dječje odrastanje obogaćuju novim znanjima i iskustvima“, naglasio je Relić.

Odgajatelji u SOS Dječjem selu Ladimirevci djeci pomažu prepoznati i izraziti individualne sposobnosti, interese i talente, a djeci osiguravaju školovanje i stručno obrazovanje koje im je potrebno kako bi i sami mogli pridonijeti boljitku društva.

„Djeca su oduševljena tehničkim mogućnostima printera i uživaju u svakom trenutku procesa izrade. Zaista je čudesno promatrati kako se sve ideje s lakoćom pretvaraju u opipljivu stvar. Novi 3D printer će njima i svima drugima u SOS Dječjem selu Ladimirevci u vremenima COVID-19 krize i nakon nje pružiti nebrojene mogućnosti zabave, učenja i kreativnog izražavanja na nov i nevjerojatan način, čemu je doprinijela i stručna pomoć edukatorice Ane i drugih susretljivih i entuzijastičnih djelatnika tvrtke Spin. Prvi Božićni ukrasi su već gotovi, a novih je ideja svakim danom sve više", kaže Davor Vinković, psiholog Dječjeg sela koji će biti zadužen za mentoriranje djece u radu s printerom.

Spin se zahvaljuje svojim partnerima što podržavaju ovu donaciju.


Izdvojeno

Reci što misliš!