Vijesti / Regija

samo po uputnici

Od sljedećeg tjedna brzi antigenski testovi i u Osijeku, cijena oko 100 kuna

Od sljedećeg tjedna brzi antigenski testovi i u Osijeku, cijena oko 100 kuna
OBŽ

Vjerojatnost za točnost tog testa je 97 posto

Na današnjoj konferenciji za mediji županijskog Stožera civilne zaštite riječi je bilo i o brze antigenske testove.

Ravnatelj Zavoda Zlatko Pandžić istaknuo je kako relativno velik broj pozitivnih nalaza u odnosu na broj testiranih uzoraka ne znači da ima puno pozitivnih osoba koje nisu testirane nego da epidemiolozi i liječnici primarne zdravstvene zaštite dobro obavljaju trijažu osoba koje se šalju na testiranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zavod već ima i brze antigenske testove visoke učinkovitosti (vjerojatnost za točnost tog testa je 97 posto) koje preporučuju Svjetska zdravstvena organizacija i Europska komisija. Najkasnije u idući ponedjeljak-utorak bi ih trebali početi koristiti za osobe koje imaju simptome te se jave za testiranje unutar sedam dana od pojave simptoma, a svaki negativan uzorak će se i dodatno testirati PCR metodom. Brzi antigenski testovi nisu pouzdani za asimptomatske i osobe s dužim trajanjem simptoma. Cijena testova ne bi trebala biti više od 100 kuna, radit će se po uputnici, ali masovno testiranje se neće raditi nego po trijaži epidemiologa i liječnika", rekao je Pandžić.

Ravnatelj Zavoda objavio je i kako je počeo raditi Call centar Zavoda za javno zdravstvo OBŽ na koji građani mogu postavljati pitanja o COVID. Telefonski brojevi su: 031 225-757, 031 225-762 i 031 225-769.


Izdvojeno

Reci što misliš!