Vijesti / Regija

kazneno prijavljen

Priveden policajac PU osječko-baranjske: Odavao tajne, prodavao oružje, imao gomilu streljiva

Priveden policajac PU osječko-baranjske: Odavao tajne, prodavao oružje, imao gomilu streljiva
Miroslava Novak/eMeđimurje

Sumnja se da je na adresi svojeg prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva

Zbog sumnje u odavanje službene tajne, posjedovanje i prodaju vatrenog oružja djelatnici osječke službe PNUSKOK-a priveli su službenika osječko-baranjske policije.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni policajac, krajem listopada 2019. 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta, koji su mu kao policijskom službeniku bili dostupni, a koji su zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sumnja se da je na adresi svojeg prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva čije je posjedovanje građanima zabranjeno, kao i vatreno oružje s optikom. Također, osnovano se sumnja i da je krajem travnja 2019. radi stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno prodao najmanje jedan prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku, za novčani iznos od najmanje 200 eura te da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku s tog područja, i to za novčani iznos od najmanje 3.000 kuna.

Tereti ga se da je u Levanjskoj Varoši, za novčani iznos od najmanje 300 kuna, neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka te tako 42-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Tijekom istraživanja, navodi Ravnateljstvo policije, provedene su pretrage doma osumnjičenika i drugih prostorija, a tom prilikom je, uz ostalo, oduzeto oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!