Vijesti / Regija

novosti iz hž-a

Od 2021. besplatan prijevoz vlakom za sve studente s područja OBŽ

Od 2021. besplatan prijevoz vlakom za sve studente s područja OBŽ
Goran Ferbezar/PIXSELL

Najavljeno je i uvođenje niskopodnog vlaka između Osijeka i Vinkovaca, a u promet bi trebao već 15. listopada

U prostorijama Osječko-baranjske županije danas je održan sastanak predstavnika HŽ putnički prijevoz i Osječko-baranjske županije.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako su krive priče o prometnoj izoliranosti Slavonije i kako će današnje vijesti to i potvrditi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić rekao je kako se ponoćna linija između Osijeka i Zagreba ne ukida ni sad ni u narednom voznom redu, a najavio je i neke novitete.

"Studentsku liniju između Zagreba i Kapele nastavljamo do Osijeka. Linija će prometovati petkom prema Osijeku i nedjeljom prema Zagrebu, a radi se o nagibnom vlaku pa će vožnja trajati manje od četiri sata što je sat kraće nego do sad", rekao je Ukić.

Najavljeno je i uvođenje niskopodnog vlaka između Osijeka i Vinkovaca, a u promet bi trebao već 15. listopada. S obzirom da su na području Slavonije do sad prometovali vlakovi prosječne starosti 40 godina, ovo je prava revolucija u prijevozu putnika vlakom na našem području.

Najveća novost zasigurno se odnosi na studente s područja OBŽ.

"Od 1. siječnja 2021. godine svi studenti, neovisno gdje studiraju, a imaju prebivalište na području OBŽ imat će potpuno besplatan prijevoz vlakom", rekla je Ivana Katavić, pročelnica za gospodarstvo.


Izdvojeno

Reci što misliš!