Vijesti / Regija

postaje edukacijski centar

Obnavlja se šumska kućica u Podravlju

Obnavlja se šumska kućica u Podravlju

Radovi na rekonstrukciji šumske kuće Podravlje usmjereni su ka uspostavi edukacijske i interpretacijske infrastrukture koja treba pridonijeti poboljšanju edukacije i javne svijesti o vrijednostima usluga ekosustava

Šumska kuća Podravlje  će se rekonstruirati i opremiti kao Edukacijsko-posjetiteljski centar „Podravlje“,  a nalazi se na području Regionalnoga parka Mura-Drava, u neposrednoj blizini osječkog prigradskog naselja Podravlja. Centar tlocrtne površine 147 m2  prvenstveno će služiti za edukaciju o izabranim temama , interpretaciju prostora i bioraznolikosti Regionalnoga parka Mura-Drava i podizanje svijesti o vrijednostima održivog upravljanja zaštićenim područjima. Centar će staviti naglasak na edukaciju školske djece i mladih, ali će također služiti kao mjesto za trajnu edukaciju šire javnosti.

"U okruženju Edukacijsko-posjetiteljskog centra „Podravlje“ uspostavit će se poučno-rekreativne staze u ukupnoj dužini 11 km, koje će omogućiti kvalitetno doživljavanje i interpretaciju zaštićenog područja, nadogradnju edukacije po principu „edukacije u prirodi“ i rekreaciju u prirodnom okruženju", kažu u Hrvatskim šumama.U travnju 2021. godine planira se početak provođenja suvremenih edukacijskih programa, kao i stručno vodstvo kroz šire područje Edukacijsko-posjetiteljskog centra „Podravlje“. Na ovaj način, u neposrednom kontaktu s prirodom, najlakše će se prenijeti znanje o važnosti ovog prostora i doprinijeti razvoju pozitivnog stava o očuvanju prirode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Važno je naglasiti da će prijevoz školske djece i nastavnika za vrijeme trajanja projekta, do rujna 2023., biti osiguran iz proračuna projekta.


Izdvojeno

Reci što misliš!