Vijesti / Regija

županijski stožer civilne zaštite

Dvoje novoobljelih u KBC-u Osijek, sutra se otvaraju tržnice

Dvoje novoobljelih u KBC-u Osijek, sutra se otvaraju tržnice

Ukupno oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji je 96

Stožer civilne zaštite Osječko-baransjke županije održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj nas je upoznao s najnovijim informacijama vezanim uz pandemiju koronavirusa u našoj županiji.

Jučer je na Zavodu i u KBC-u Osijek testirano 118 uzoraka, dva su bila pozitivna na Covid-19. Tri osobe su izliječne, 30 je hospitalizrano u Osijeku (četiri je u težem stanju) i 4 u Našicama. 421 osoba u županiji je u samoizolaciji. Sve osobe pod nadzorom i njihovi kontakti su obrađeni. Ove brojke govore da je pandemija strogo pod nadzorom", rekao je doktor Kožul.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Anušić najavio je da se sutra otvaraju sve zelene tržnice u županiji, osim one u Donjem Miholjcu koja će proraditi prekosutra.

Policija je izvjestila da su jučer zatekli 4 osobe u kršenju samoizolacije. Tri iz Osijeka i 1 iz Belišća.

Načelnik stožera Goran Ivanović rekao je da je poslan zahtjev nacionalnom stožeru da se epropusnice izdaju na osnovu stare podjele po općinama - Valpovština, Đakovština, Miholjština, Našički kraj, Grad Osijek i Baranja.

"Smatramo da ćemo tako bitno rasteretiti policijsku upravu, a našim građanima omogućiti da nabave ono što ne mogu nabaviti u svojim malim općinama. Smatramo da će nam nacionalni stožer odobriti takvu podjelu Osječko-baranjske županije", rekao je Ivanović.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!