Vijesti / Regija

presica županijskog stožera

U KBC Osijek 6 novih slučajeva koronavirusa. Virovitičko-podravska županija barikadama zatvorila ceste prema OBŽ

U KBC Osijek 6 novih slučajeva koronavirusa. Virovitičko-podravska županija barikadama zatvorila ceste prema OBŽ

Profesor Kožul rekao je Zavod za javno zdravstvo uvodi ima mobilni tim koji će uzimat uzorke za testiranja težih bolesnika na njihovim adresama

Održana je još jedna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Na početku presice župan Anušić rekao je da imamo 6 novih bolesnika s dijagnosticiranim Covid-19, što je ukupno 32.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"KBC Osijek nije žarište, u bolnici sve funkcionira. Da postoji žarište sad bi imali 300-350 oboljelih, a ne 32. Porast koji imamo je očekivan", rekao je župan.

Tri osječka pacijenta su na respiratoru, nisu u životnoj opasnosti. U Osijeku je sad na raspolaganju epidemiolog profesor Milas koji će bit 24 sata dostupan sa svojim savjetima i znanjem.

Profesor Kožul rekao je kako  Zavod za javno zdravstvo uvodi mobilni tim koji će uzimat uzorke za testiranja težih bolesnika na njihovim adresama. Time će se smanjit gužve u njihovim prostorijama i smanjit rizik od širenja bolesti.

"Imat ćemo jedan od najmoderniji načina uzoraka, možda i prvi takbi u Europi", rekao je Kožul.

Vladislav Bece iz PU osječko-baranjske rekao je da je policija u posljendjih 24 sata zabilježila 6 kršenja mjera izolacije. Troje po dojavi građana, dvoje u ljekarnama i jedan na policijskom punktu.

Načelnik stožera Goran Ivanović istaknuo je problem s Virovitičko-podravskom županijom koja je blokirala barikadama lokalne ceste s kojima graničimo, zabranjuju prolaz čak i pošti i najavio da će se na rješavanju tog problema raditi danas da bude riješeno čim prije.

Do daljnjeg je zabranjen i lov i ribolov. Što se tiče zatvaranja tržncia i to će se ponovo razmotriti, makar da onaj zatvoreni dio bude ponovo otvoren.


Izdvojeno

Reci što misliš!