Vijesti / Regija

djevojčica se dobro oporavlja

Pas izgrizao dijete u Ernestinovu, policija vlasniku oduzela psa

Pas izgrizao dijete u Ernestinovu, policija vlasniku oduzela psa
Google Maps

Načelnica Općine Ernestinovo, Marijana Junušić, uputila je apel javnosti nakon prošlotjednog nemilog događaja u njezinoj općini

Naime, djevojčicu drugog razreda osnovne škole i njenu baku napao je i izgrizao američki staford-mješanac kada su se vraćale kući iz škole. Djevojčica je odmah primljena u bolnicu gdje je upućena na operaciju, a baka je teško potresena. 

"Pas ima svog vlasnika koji ga nažalost nije držao pod kontrolom, pobjegao mu je na javnu površinu, pa ih je ovaj iznimno opasan pas ničim izazvan napao i nanio im tjelesne ozljede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na vlasnicima pasa je najveća odgovornost i vrijeme je da to svi prihvate i shvate. Držite svoje pse u zatvorenom i ograđenom prostoru, vodite brigu o njima, vodite ih na povodcu, stavite im brnjicu, a ako niste sposobni brinuti se o njima onda ih nemojte ni imati.

Dokle će naša djeca strahovati od opasnih pasa na putu iz škole i u školu???" napisala je načelnica Junušić.

Nažalost, napadi ovakvih pasa nisu neuobičajeni, a svi oni koji uoče pse bez povodca i bez pratnje vlasnika na javnoj površini, obavezno trebaju zvati policiju i nadležnu veterinarsku stanicu.

Srećom, ozljeđena djevojčica, koja je zadobila čak osam ugriza u nogu i to dubine 3-4 centimetra te nekoliko ugriza ruke, dobro se oporavlja nakon operacije, ali će ovaj događaj na nju ostaviti traumu.

Pas (privremeno) oduzet vlasniku

"Uz intervenciju i maksimalnu podršku Policijske postaje Čepin koja je nadležna na našem području pas je odvezen i privremeno oduzet vlasniku, te je na 10-o dnevnom promatranju u veterinarskoj stanici", dodala je načelnica.

Načelnica je zahvalila policiji na brzoj reakciji i sklanjanju psa od vlasnika i sprječavanju novog bijega psa. Nakon razdoblja procjene, donijeti će se odluka o budućoj sudbini psa.

Američki stafordi nastali su križanjem bulldoga i terijera, a poznati su kao manji, snažni i okretni psi, a često su se u prošlosti koristili i za borbe pasa.


Izdvojeno

Reci što misliš!