slavonski brod

Dječak (13) pao s romobila i teško se ozlijedio. Roditeljima optužni prijedlog

Igor Soban/PIXSELL

13-godišnji dječak je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom, a kretao se kolnikom Ulice Eugena Kvaternika, od istoka prema zapadu, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru

Brodsko-posavska policija izvještava kako se jučer oko 19 sati na kolniku Ulice Eugena Kvaternika u Slavonskom Brodu dogodila prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom.

Naime, kako piše policija ,13-godišnji dječak je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom, a kretao se kolnikom Ulice Eugena Kvaternika, od istoka prema zapadu, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru.

“Očevidom je utvrđeno da je isti upravljao osobnim prijevoznim sredstvom na način kojim je umanjivao stabilnost prijevoznog sredstva, zbog čega je pao s istoga. Također za vrijeme vožnje u noćnim uvjetima nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, te nije koristio zaštitnu kacigu za glavu. U prometnoj nesreći navedeni maloljetnik je teže ozlijeđen, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskome Brodu”, piše PU brodsko-posavska

Protiv odgovorne osobe koja je dužna skrbiti o djetetu, odnosno roditelja, slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zaključuje se u izvješću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest