jedna ili dvije osobe?

Policija u Vukovaru kod dvojice 32-godišnjaka pronašla gomilu oružja, a jedan je bio i “preglasan” na društvenim mrežama

Igor Soban/PIXSELL

Policija je izvijestila o dva slična slučaja pa nije do kraja jasno radi li se o jednoj ili dvije osobe u istoj dobi

Policija je izvijestila o dva slučaja u Vukovaru, a zanimljivo, u oba su uključene bile muške osobe u dobi od 32 godine.

Prvo su temeljem sudskog naloga, na području operativne nadležnosti policijske postaje Vukovar obavili pretragu doma i drugih prostorija kao i pokretne stvari koje koristi 32-godišnji hrvatski državljanin.

Kod njega su u pretrazi pronašli i oduzeli jednu strojnicu s pet pripadajućih spremnika u kojima se ukopno nalazio 91 komad streljiva, a od njega je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo koje je zakonito posjedovao jer ga nije čuvao sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

“Nadležnom državnom odvjetništvu policija će protiv osumnjičenika dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će biti prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, izvještava policija.

Dodatno, policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 32-godišnjak putem računalne mreže objavio više fotografija kojima je javno poticao na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti.

U sklopu kriminalističkog istraživanja je temeljem sudskog naloga na područje operativne nadležnosti policijske postaje Vukovar, obavljena pretraga doma, drugih prostorija, kao i pokretne stvari koje koristi. Policijski službenici su pretragom pronašli i oduzeli 56 komada lovačkog streljiva za koje ne posjeduje prethodno odobrenje za nabavu oružja.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijava za kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju, dok mu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana slijedi odgovarajuća prekršajna prijava.

Policija je o ovim slučajevima izvijestila zasebno pa nije do kraja jasno jesu li isti povezani i radi li se možda čak i o istoj osobi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest