zaustavljen u rutinskoj kontroli

U Bizovcu udario automobil i pobjegao. Policija ga kasnije zaustavila kod Našica s 2,45 promila u krvi

Ilustracija (PIXSELL)

Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna od 260 eura, dok mu za bijeg s mjesta nesreće prijeti kazna do 920 eura, šestomjesečna zabrana vožnje i tri kaznena boda. Uz to, vozaču prijeti maksimalna kazna od 2.650 eura ili 60 dana zatvora, 12-mjesečna zabrana upravljanja vozilima te devet kaznenih bodova

U Markovcu Našičkom jučer je policija tijekom nadzora prometa zaustavila 51-godišnjeg vozača koji je vozio automobil osječkih registracijskih oznaka, a alkotestom mu je utvrđeno 2,45 promila alkohola u krvi. Vozač je odmah smješten u policijsku postaju do otriježnjenja, no najviše na 12 sati, te je pušten noćas u 3:45 nakon ispitivanja u svojstvu osumnjičenika.

Ispostavilo se da je istog dana, nekoliko sati ranije, 51-godišnjak skrivio prometnu nesreću u Bizovcu.

Prema izvješću policije, vozač je u 15:59 prelaskom u suprotnu traku udario u bok automobila belomanastirskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak. Nakon sudara, vozač nije stao već se udaljio s mjesta nesreće, nastavivši vožnju prema Markovcu Našičkom, gdje ga je policija na kraju zaustavila.

U nesreći, srećom, nije bilo ozlijeđenih, no protiv 51-godišnjaka slijede odgovarajuće prekršajne prijave. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna od 260 eura, dok mu za bijeg s mjesta nesreće prijeti kazna do 920 eura, šestomjesečna zabrana vožnje i tri kaznena boda.

Uz to, vozaču prijeti maksimalna kazna od 2.650 eura ili 60 dana zatvora, 12-mjesečna zabrana upravljanja vozilima te devet kaznenih bodova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest