Donosi Provjereno

Stanovnici ovog malog slavonskog grada sami sebe zovu “gradom smrada”: Inspekcija dođe i ode, a građani se guše

Screenshot/Nova TV

Prozori se ondje ne otvaraju, rublje se suši u zatvorenom. Jedni im ispuštaju otpadne vode u kanal, drugi prerađuju biootpad bez dozvole, treći pak tale otpadnu plastiku također bez dozvole. Građani prijavljuju... Inspektorat utvrdi da se radi bez dozvola i protuzakonito, napišu kazne. Kazne se plate i tako ukrug

Slatinčani nazivaju sami sebe gradom smrada jer većinu dana u godini smrdi im a svake strane, kako okrene vjetar, do njih dopire smrad. U krugu od pet kilometara smjestila su se čak tri pogona od kojih ne mogu živjeti.

Jedni ispuštaju otpadne vode u kanal, drugi su bioplinara koja umjesto na silažu radi na biootopad.

Branko Tališman, mještanin Slatine, sa suzama u očima kaže za Provjereno Nove TV kako dvije godine prijavljuje, moli i kumi za pomoć. Živi zatvorenih prozora. Izluđen od pogona koji radi bez dozvole i od institucija koje su to isto utvrdile, ali nisu ih zaustavile.

Bioplinara prerađuje biootpad – i to radi bez dozvole! I inspekcija je to utvrdila. Štoviše, naložila je uklanjanje otpada, ali nije se dogodilo ništa. I to traje godinama. I kao da to nije dovoljno, kilometar dalje je još jedan pogon – za proizvodnju proteina iz boba i krumpira. Pa naizmjenice smrde oba pogona.

Cijelu priču o ovom slučaju pogledajte na stranicama Nove TV u najnovijoj emisiji Provjerenog.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest