pijana posla

Policija imala pune ruke posla s pijancima: 27-godišnjakinja teturala parkiralištem, 51-godišnjak spavao na travi, a 37-godišnjak uznemiravao putnike i vozače u autobusu

Goran Kovacic/PIXSELL

Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja poduzimati mjere za održavanje javnog reda, sigurnosti i mira, apelirajući na građane da poštuju zakone i ne konzumiraju alkohol na javnim mjestima kako bi se izbjegle neželjene posljedice

Brodsko-posavska policija danas nas izvještava o četiri slučaja remećenja javnog mira od strane alkoholiziranih osoba.

U prvom slučaju policijski službenici su u subotu, 5. listopada oko 3:15 sati postupali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira od strane alkoholizirane ženske osobe u Slavonskom Brodu (na parkirališnom prostoru).

Postupanjem je utvrđeno da je 27-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 2,14 promila narušavala javni red i mir vikom i galamom te je uslijed alkoholiziranosti teturala, gubila ravnotežu i padala. Također je vrijeđala policijske službenike i odbila liječničku pomoć djelatnika hitne medicinske pomoći koji su izašli na mjesto događaja.

Provjerama u evidencijama MUP-a, utvrđeno je da se 27-godišnjakinja vodi u potražnim evidencijama. Policijski službenici protiv 27-godišnjakinje podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te joj je također uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici obzirom da ista nije u roku od 15 dana podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.

S 3 promila u krvi zaspao na travnjaku

Istog dana, ali oko podneva, u općini Donji Andrijevci, policajci su zatekli osobu u ležećem položaju na travnatoj površini, koja je konzumirala alkoholno piće na javnom mjestu.

Alkotestiranjem je 51-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,98 promila. Osobi je pružena hitna medicinska pomoć te je odvezen u Opću bolnicu Slavonski Brod na daljnju medicinsku skrb.

Policija je 51-godišnjaku izdala obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 20. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Remetio javni mir u autobusu

I u trećem slučaju, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske intervenirali su 4. listopada oko 19 sati na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira.

U autobusu, hrvatskih registarskih oznaka, 37-godišnjak je u alkoholiziranom stanju neprimjerenim ponašanjem ometao i uznemiravao vozača i putnike.

Policijski službenici su priveli osobu u prostorije policije te ga alkotestirali, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola u njegovom organizmu od 0,69 promila.

Protiv 37-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog narušavanja javnog reda i mira, sukladno članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pijan ometao promet, kažnjen s 1600 eura

Policajci su dana 4. listopada oko 13 sati, zaprimili dojavu da na ulici u Novoj Gradiški 53-godišnjak (pod vidnim utjecajem alkohola) narušava javni red i mir vikom i galamom, te je ometao tok prometa na kolniku.

Dolaskom policijskih službenika isti je vrijeđao policajce, te je odbio alkotest. Navedeni 53-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Nova Gradiška.

Policijski službenici su (dana 5. listopada) 53-godišnjaka uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 13 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveli i predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški gdje je proveden žurni prekršajni postupak, a kojom prilikom je isti proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 1600 eura, zaključuje policija izvješće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest