kaznene prijave

Osječko-baranjska policija jednom građaninu oduzela speed, jednom travu, a trećem čak 40 kila duhana

Ilustracija (MUP)

Policija je imala pune ruke posla s nelegalnim duhanom i opojnim sredstvima

PU osječko-baranjska pohvalila se s tri “ulova” tijekom proteklih dana. Tako je posebno uspješna bila policijska uprava u Našicama, a nisu zaostajali niti kolege iz Belišća.

Policijski službenici Policijske postaje Našice su 4. listopada zatekli 42-godišnjaka koji je kod sebe imao 514 grama amfetamina ”speed”, što je uz potvrdu oduzeto.

Uz nalog suda u njegovom je domu obavljena pretraga, tijekom koje je pronađeno i uz potvrdu oduzeto još 38 tableta ecstasya i 7,4 grama kokaina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Osim njega, uhvatili su i 41-godišnjaka, kojem je tijekom pretrage doma pronađeno i oduzeto uz potvrdu ukupno 69,7 grama marihuane, 15,6 grama grančica konoplje, dvije stabljike konoplje, 790 grama rezanog duhana, elektrošoker, pepper sprej i drugo. On je također predan pritvorskom nadzorniku.

40 kilograma duhana u domu

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Belišće su u Valpovu 4. listopada u 21,30 sati zaustavili osobni automobil osječkih registracija, koji je upravljao 47-godišnjak. Kako je u automobilu uočeno više vrećica sa sitno rezanim duhanom, vozilo je prepraćeno u dvorište policijske postaje, a 47-godišnjak je uhićen.

Dana 5. listopada je uz nalog suda obavljena pretraga njegovog doma i drugih prostorija, kojima se koristi, kao i njegov automobil, tijekom koje je pronađeno i uz potvrdu oduzeto ukupno 39,68 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica ministarstva financija Republike Hrvatske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine te protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest