Prijevarom do zarade

Mladić ‘prodao’ automobil 70-godišnjem Požežaninu putem lažnog oglasa

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Nakon što je oštećeni uplatio predujam za vozilo, osumnjičeni više nije bio dostupan niti je isporučio vozilo kako je to bilo dogovoreno

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Pokupskog, inače osumnjičenog za kazneno djelo računalne prijevare, javlja PU požeško-slavonska.

Prema prikupljenim informacijama, osumnjičeni je krajem ožujka 2024. godine putem oglasa na društvenoj mreži dogovorio prodaju osobnog automobila sa 70-godišnjim Požežaninom. Nakon što je oštećeni uplatio predujam za vozilo, osumnjičeni više nije bio dostupan niti je isporučio vozilo kako je to bilo dogovoreno.

Policija je nakon detaljnog istraživanja prikupila relevantne dokaze i podatke te je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće o počinjenom kaznenom djelu. Očekuje se daljnji pravni postupak u skladu sa zakonskim procedurama.

Navedeni slučaj ističe važnost opreza prilikom obavljanja internetskih transakcija te potrebu za provjerom identiteta i vjerodostojnosti osoba s kojima se posluje kako bi se izbjegle situacije poput ove, gdje je oštećena stranka pretrpjela financijsku štetu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest