Uzrok nepoznat

Vatrena buktinja kod Valpova: Požar obiteljske kuće gasilo 18 vatrogasaca

Facebook/DVD Valpovo

Vlasnici su kuće u trenutku nastanka buktinje bili na putu, tako da nema ni ozlijeđenih osoba, a nije bilo ni mogućnosti za eksploziju

Nakon nedavna dva istovremena požara stana i automobila u Osijeku, kao i stambenog objekta u Dolcu kod Požege, jutros u 6,37 sati i DVD Valpovo zaprimilo je dojavu o tome kako gori obiteljska kuća u Zelčinu, malome naselju kraj Valpova.

Na intervenciju su izašli domicilno DVD Zelčin s navalnim vozilom i sedam vatrogasaca, DVD Harkanovci s navalnim vozilom i tri vatrogasca te DVD Valpovo s navalnim vozilom i osam vatrogasaca.

“Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo kako gore pomoćne prostorije te smo krenuli gasiti vatru unutarnjom navalom i jednim C mlazom. Požar je krenuo iz prostorije u prizemlju, nakon čega se proširio na krovište te je došlo do progaranja crijepa i postao je otvoren. Srećom, objekt je samostojeći te iza njega nije bilo nikakvih zgrada, pa nam je lako bio omogućen i prilaz, a vatra nije zahvatila ostale okolne prostore”, ističe za SiB.hr Stjepan Koški, zapovjednik DVD-a Valpovo i voditelj intervencije.

Iako je intervencija trajala duže od sat vremena, riječ je bila o tipičnom požaru koji nije bio kompliciran za gašenje, a ni opasan po ljudski život. Naime, vlasnici su kuće u trenutku nastanka buktinje bili na putu, tako da nema ni ozlijeđenih osoba, a nije bilo ni mogućnosti za eksploziju. Ipak, zapovjednik napominje kako su takve intervencije iznimno rijetke.

“Bude ih svega tri do četiri puta godišnje. Češći su požari otvorenih prostora koji ovise o atmosferskim uvjetima, dok su kod vatrenih buktinja stambenih objekata uzroci najčešće vezani uz ljudske čimbenike ili kvarove uređaja”, naglašava Koški.

Uzrok navedenoga požara još uvijek nije poznat, no isti je uspješno lokaliziran i ugašen. Također, nastavljeno je i aktivno dežurstvo na požarištu od strane domicilnih vatrogasaca sve do početka provođenja očevida.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest