U Japagi kod Lipika

Vozio s 2,50 promila alkohola u krvi pa poslan u policiju na triježnjenje

Pixabay

Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Jučer oko 17,20 sati u mjestu Japaga kod Lipika policija je zaustavila 59-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod znatnim utjecajem alkohola. Naime, alkotestiranjem je utvrđeno da je imao čak 2,52 promila alkohola u krvi, što je daleko iznad dopuštenih granica, piše PU požeško-slavonska.

Zbog ozbiljnosti situacije i opasnosti da bi mogao nastaviti s vožnjom u takvom stanju, vozač je odmah smješten u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja. Ova mjera poduzeta je kako bi se spriječile eventualne posljedice koje bi mogle ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija je naglasila kako ovakve situacije predstavljaju veliku opasnost na cesti te redovito provodi kontrole kako bi smanjila broj alkoholiziranih vozača.

Ovaj incident još jednom podsjeća na važnost odgovornog ponašanja u prometu, osobito kada je riječ o konzumaciji alkohola te o tome kako takva neodgovornost može rezultirati ozbiljnim posljedicama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest