U Trenkovu

Teško ozlijeđen nakon što je pijan romobilom sletio u kanal

Duško Jaramaz/PIXSELL (Ilustracija)

Kao rezultat nesreće, vozač je zadobio teške ozljede, a protiv njega podnosi se prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Noćas u 0,10 sati dogodila se teška prometna nesreća u Ulici baruna Trenka u mjestu Trenkovo. Vozač romobila, 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,45 promila, izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio u putni kanal, javlja PU požeško-slavonska.

Prema izvješću nadležnih službi, vozač romobila nije se kretao nogostupom kako je propisano, a nije nosio ni zaštitnu kacigu niti reflektirajući prsluk. Te su nedopuštene prakse dodatno povećale rizik i ozbiljnost posljedica nesreće.

Kao rezultat nesreće, vozač je zadobio teške ozljede, a protiv njega podnosi se prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Incident je još jedan u nizu upozorenja o važnosti poštivanja prometnih propisa radi osobne sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Navedeni događaj naglašava važnost odgovornog ponašanja u prometu, posebno onda kada su u pitanju vozila s manjom brzinom poput romobila. Pozivamo, stoga, sve sudionike u prometu da poštuju propise, koriste zaštitnu opremu i voze trezveno kako bi smanjili rizik od ozljeda i nesreća na cestama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest