brojni novi nasipi

Đuroković: “Hrvatska je pobjedila vodni val!”

Hrvatska je ovoga puta prošla netaknuta i bez većih problema promatra vodni val kako izlazi iz zemlje

Vodni val polako napušta Hrvatsku i vodostaj kreće opadati, ali to ne znači kako je opasnost prošla. Ekipa RTL televizije razgovarala je stoga s Zoranom Đurokovićem, direktorom Hrvatskih voda. Sami val Hrvatsku bi, nakon što je prošao Batinu i Aljmaš, trebao napustiti sutra kad stigne do Iloka.

“Vrh vodnog vala prošao je Vukovar i on je negdje pred Ilokom. Sve se dobro odvija i na lokaciji u Vukovaru već je 4-5 centimetara u opadanju. Na području Osijeka bilježimo 15-ak centimetara niže vodostaje, a očekujemo kako će se i u Batini spustiti ispod +650 centimetara kada će se ukinuti izvanredne mjere obrane od poplave i zahvaliti se pripadnicima Hrvatske vojske”, rekao je Đuroković i dodao kako će se nakon toga odvijati sve rutinski.

Đuroković je dodao kako je Hrvatska sad u apsolutnoj sigurnosti zahvaljujući suradnji svih dionika od Vlade do samih sudionika na terenu.

Istaknuo je on i nasipe kao važne čimbenike same obrane: “Upravo smo prije mjesec dana završili nasip Gomboš na području Batine, a odrađivali su se i nasipi uz rijeku Vučicu i moramo se prilagođavati ovim ekstreminim uvjetima jer u nekom trenu će doći i rekordi vodostaj.”

Dunav je još uvijek ogroman i opasan s obzirom da je izašao iz svog korita pa je nužan oprez u njegovoj blizini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest