sutra vrhunac vodnog vala

Zeleni otok potpuno potopljen, kuće plivaju

Davor Javorović/PIXSELL

Vikendaško naselje Zeleni otok u blizini Batine nalazi se u zoni koja se ne brani pa je već dobrano potopljeno

Vrhunac vodnog vala koji stiže Dunavom očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, a najnapetije će biti kod Batine u Baranji, gdje je vodostaj Dunava na gotovo sedam metara. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplava i svi odgovorni na terenu govore da se situacija drži pod kontrolom te da građani nemaju razloga za paniku.

Pripremljeno je 10 tisuća vreća, njih oko 150 tisuća je spremno ako će ih trebati postavljati, a u zalihama je ukupno milijun i pol vreća. Na terenu svih 24 sata dežura oko 300 ljudi, od vojske, policije, vatrogasaca i volontera.

Vikendaško naselje Zeleni otok u blizini Batine nalazi se u zoni koja se ne brani pa je već dobrano potopljeno. Oni koji tamo imaju kuće navikli su na ovakve situacije, većina stambenih objekata je i građena povišeno, a vlasnici su danima prije namještaj podizali na više katove. Riječ je o stotinjak kuća.

Pogledajte današnje fotografije Zelenog otoka i Batine:

Inače, iako će ovaj vodni val biti velik, neće premašiti rekordne razine iz 2013. i procjenjuje se da u odnosu na trenutnu situaciju vodostaj može porasti za još maksimalno metar i pol te da bi nasipi i obrana to trebali podnijeti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest