Kod Valpova

56-godišnji radnik izgubio život prilikom sječe stabala u šumi ”Zvjerinjak”

Jurica Galoić/PIXSELL

O cijelom događaju bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku koje će provesti daljnju istragu kako bi se rasvijetlile sve okolnosti i eventualni propusti

U šumi ”Zvjerinjak” nedaleko Valpova jučer se dogodila tragična nesreća u kojoj je smrtno stradao 56-godišnji muškarac iz Belišća. Nesreća se dogodila oko 10,45 sati tijekom sječe stabala, kada je nesretni radnik stradao pod granom velikoga stabla. Lokalna zajednica pogođena je ovim tragičnim događajem budući da su radovi u šumi često povezani s rizicima, ali se ovakvi smrtni slučajevi ipak rijetko događaju.

Prema prvim informacijama, za vrijeme sječe, dio stabla s krošnjom je pao i teško ozlijedio muškarca. Ozljede su bile kobne, a unesrećeni je preminuo na mjestu događaja prije nego što je hitna pomoć uspjela doći do lokacije. Kolege s kojima je radio odmah su alarmirali nadležne službe, no, nažalost, pomoći nije bilo.

Ovakvi slučajevi izazivaju zabrinutost oko sigurnosti radnika koji svakodnevno rade u zahtjevnim i opasnim uvjetima. Sigurnosne mjere i protokoli na radnim mjestima poput sječe šuma moraju biti strogo poštovani kako bi se spriječile nesreće. Bit će važno utvrditi je li u ovom slučaju bilo kršenja sigurnosnih procedura ili su nesretne okolnosti bile neizbježne.

O cijelom događaju bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku koje će provesti daljnju istragu kako bi se rasvijetlile sve okolnosti i eventualni propusti. Javnost očekuje više informacija o rezultatima istrage u sljedećim danima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest