HRABRA BAKA

Dinka iz Šarengrada ne boji se poplava: ”Baš dobra avantura. Dunav je vrlo moćna rijeka!”

Vodostaj Dunava raste. Vrh vodnog vala je 400 kilometara od Hrvatske i za tjedan dana bi trebao biti u Batini. U Šarengradu su već počele ozbiljne pripreme za rast vodostaja.

O tome je RTL razgovarao s Dinkom Juričić iz Šarengrada. “Dunav izgleda još uvijek normalno, iako raste baš jako. Ne očekujem ovih dana poplavu, ali bit će nam u kući tridesetak, četrdesetak centimetara. Kako još ima dovoljno vremena, već smo spasili sve knjige, na sigurno smo prenijeli klavir. Kad je čovjek proaktivan i kad prije problema sve riješi, onda može mirno čekati. Spasila sam što se spasiti treba”, objašnjava Dinka Juričić.

U Šarengrad su stigle i vreće s pijeskom. “Svi koji živimo uz rijeku gradimo prizemlja tako da nam voda uopće ne smeta. Propustit će fini pijesak, a to poslije s miniwashom operemo. Teški mulj će pijesak zaustaviti. Kad prođe voda, onda sve lijepo operemo i opet je sve sasvim normalno”, govori Juričić.

O pripremama Dinka Juričić govori sa smješkom: “Ja volim avanture, ovo je baš dobra avantura. Dunav je vrlo moćna rijeka. Prije tjedan dana sam se kajakom iz Vukovara. Bio je tako nizak, a vidiš koja je to moć kad u deset dana nabuja. Moraš ga voljeti i razumjeti i normalno je da će biti poplava kad živiš uz rijeku. Čim se osuši sve, vraćamo knjige. Klavir možda da, možda ne. Nastavit će se sve punom parom.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest