UŽAS

Policija objavila detalje stravične nesreće na A3: 21-godišnjak izgubio kontrolu nad kamionom, poginuo 34-godišnjak

PU brodsko-posavska

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 34-godišnji vozač teretnog automobila, 58-godišnjak je teže ozlijeđen, a 34-godišnjak i 21-godišnjak lakše su ozlijeđeni

PU brodsko-posavska dovršila je očevid nakon prometne nesreće koja se dogodila 17. rujna u ranim jutarnjim satima na autocesti A3, između čvorišta Nova Gradiška i Okučani. U nesreći je poginula jedna osoba, a nekoliko ih je bilo ozlijeđeno.

Promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A-3 bio je zatvoren za promet od 2.12 sati do 11.25 sati.

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu je u suradnji sa policijskim službenicima Postaje prometne policije Slavonski Brod obavio očevid na mjestu događaja prometne nesreće.

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnjak (državljanin Republike Srbije) upravljao teretnim vozilom i prikolicom (srpskih registracijskih oznaka) autocestom prema zapadu.

Iza njega se kretao 34-godišnji državljanin Republike Srbije teretnim automobilom, a iza njega se kretao kombi registracijskih oznaka Republike Malte kojim je upravljao 58-godišnjak, a s njim u vozilu kao suvozač nalazio se 34-godišnjak, oba srpski državljani.

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnji vozač kamiona izgubio nadzor nad vozilom te je bočnim djelom kamiona udario u središnju ogradu, a potom se u zanošenju sa prikolicom zaustavio preko obje prometne trake.

Nakon toga se 34-godišnji vozač teretnog automobila zabio u lijevi bočni dio prikolice, a potom je 58-godišnji vozač kombi-vozila udario u teretni automobil 34-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 34-godišnji vozač teretnog automobila, 58-godišnjak je teže ozlijeđen, a 34-godišnjak i 21-godišnjak lakše su ozlijeđeni. Od 21-godišnjaka i 58-godišnjaka uzeti su uzorci radi analize na alkohol.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na mjesto događaja izašle su hitne službe s dva vozila hitne medicinske pomoći, koje su ozlijeđene osobe prevezli u Opću bolnicu u Novoj Gradiški, radi daljnjeg pružanja liječničke pomoći, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su pomogli pri izvlačenju smrtno stradale osobe iz vozila.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest