velika zapljena

Inspektori Slavoncu iz podruma i vikendice oduzeli gotovo sedam tisuća litara rakije i mora platiti ogromnu kaznu

Carinska uprava

Tijekom inspekcije, službenici su pronašli dva neprijavljena kotla za destilaciju rakije, zapremine 100 i 216 litara, kao i 6.692,50 litara različitih vrsta rakije, uključujući šljivovicu, jabukovaču, rakiju od dunje, lozovaču i rakiju od krušk

Ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod privremeno su oduzeli 6.692,50 litara rakije te opremu za proizvodnju alkoholnih pića u sklopu nadzorne akcije provedene 13. i 14. rujna 2024. godine.

Akcija je izvedena kod fizičke osobe, državljanina Republike Hrvatske, na dvije lokacije – u podrumu obiteljske kuće te u vikendici u njegovom vlasništvu.

Tijekom inspekcije, službenici su pronašli dva neprijavljena kotla za destilaciju rakije, zapremine 100 i 216 litara, kao i 6.692,50 litara različitih vrsta rakije, uključujući šljivovicu, jabukovaču, rakiju od dunje, lozovaču i rakiju od kruške.

Protiv okrivljenog će biti podnesena kaznena prijava pred nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, sukladno članku 263. Kaznenog zakona. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a u upravnom postupku će biti donijeto rješenje o obračunu i naplati trošarine, koja iznosi ukupno 29.244,00 eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest