stari i mladi vozači

Kod Slavonskog Broda dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Ilustracija/DVD Cerna

Policija je izvijestila o dvije prometne nesreće. U jednoj je krivac starija, a u jednoj mlađa osoba

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o dvije teške prometne nesreće na njihovom području.

Prvo se, dana 14. rujna, u 10.35 sati, na raskrižju državnih cesta broj 313 i 51, kod Nove Gradiške, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene.

“Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je 70-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio automobila, kojim je upravljala 32-godišnjakinja, a koji je bio zaustavljen radi propuštanja vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska”; napominju iz policije.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 70-godišnjak, koji je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok su lakše ozlijeđeni 32-godišnja vozačica te troje putnika iz automobila kojim je upravljala.

“U bolnici su od 70-godišnjaka uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost opijata te će policijski službenici protiv njega podnijeti odgovarajuću prijavu nadležnom Općinskom sudu zbog nepoštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također je 32-godišnjakinji na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 15,00 eura zbog počinjenog prekršaja iz čl. 90. st. 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama (na stražnjem dijelu vozila postavljen vučni uređaj „euro-kuka“)”, dodaju iz policije.

Vozačica teško ozlijeđena prilikom slijetanja vozila s kolnika

Na autocesti A3, u blizini Nove Kapele, dana 14. rujna, oko 19 sati, dogodila se još jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.

Utvrđeno je da se 26-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom nije kretala sredinom obilježene prometne trake, već je sletjela s kolnika na travnatu površinu i udarila automobilom u smjerokazni stupić, nakon čega je automobil probio zaštitnu žičanu ogradu, te se nakon višestrukog prevrtanja zaustavio u odvodnom kanalu prevrnut na krov.

“Vozačica je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena, prevezena u bolnicu u Novoj Gradiški gdje je zadržana na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje donose obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, napominju iz policije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest