gruzijac u mađarskom kombiju

Kako je to uopće moguće? Kod Požege ugurao čak 40 migranata u kombi

Patrik Maček/PIXSELL

Policija je spriječila još jedan pokušaj prijevoza migranata preko teritorija Hrvatske

Policijski službenici Policijske uprave požeško – slavonske su u petak 13. rujna, spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.

“Tijekom obavljanja redovnih zadaća na području Brestovca pokušali su zaustaviti kombi vozilo (teretni automobil) mađarskih registarskih oznaka, no vozač se oglušio te nastavio vožnju. Potom se zaustavio u blizini mjesta Mijači i dao u bijeg pješice, no policajci su ga ubrzo pronašli te utvrdili da se radi o 45-godišnjem gruzijskom državljaninu . Navedeni je u vozilu prevozio 40-ak stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku”, napominju iz PU požeško-slavonske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen i priveden u službene prostorije.

“Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima”, dodaju iz policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško – slavonske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest