Završila u bolnici

Nesreća na slavonskobrodskom korzu: Maloljetni biciklist naletio na djevojčicu

D.M./SiB.hr

Vožnja biciklom kroz pješačku zonu na korzu zabranjena je, no nepoštivanje tih pravila sve je učestalije, osobito u večernjim satima kada su šetači najbrojniji

U subotu, 7. rujna, na slavonskobrodskom korzu koje je, prema Odluci o komunalnom redu, strogo pješačka zona, dogodila se nesreća koja je šokirala građane. U prepunoj pješačkoj zoni, 15-godišnji biciklist velikom je brzinom naletio na 14-godišnju djevojčicu koja je izlazila s terase ugostiteljskog objekta na Trgu. Oboje su pali na tlo, a hitna medicinska pomoć brzo je intervenirala. Djevojčica je pretrpjela ozljede koje su službeno okarakterizirane kao lakše, iako PlusPortal saznaje da je hospitalizirana.

Prema izvorima iz Policijske uprave brodsko-posavske, biciklist je prekršio niz pravila – vozio je neosvijetljeni bicikl, nije nosio reflektirajući prsluk, a ni kacigu. Protiv maloljetnika bit će podignut optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, a slučaj će dalje biti procesuiran.

Gosti ugostiteljskog objekta koji su svjedočili nesreći opisali su tu jezivu scenu.

”Scena je bila strašna, kao i krik djevojčice. Ostala je ležati na podu dok nije intervenirala hitna pomoć. Takva obijesna noćna vožnja kroz prepuno korzo mora prestati. Ovo je velika opomena, iako se o ovom problemu govori već dugo”, izjavili su vidno uznemireni svjedoci.

Vožnja biciklom kroz pješačku zonu na korzu zabranjena je, no nepoštivanje tih pravila sve je učestalije, osobito u večernjim satima kada su šetači najbrojniji. Brojne kazne propisane su kako bi se spriječile slične nesreće, no građani ističu kako je potreban stroži nadzor i kontinuirano kažnjavanje prekršitelja.

Ova nesreća mogla je završiti puno tragičnije, osobito ako bi na mjestu djevojčice bilo malo dijete, a s obzirom na to da mnogi roditelji subotnjim večerima šeću sa svojom djecom. Biciklisti trebaju shvatiti da korzo nije namijenjeno za vožnju biciklom, a odgovornost je svih nadležnih tijela da provode zakone i osiguraju sigurnost svih građana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest