Širenje obrazovne ponude

Kvalitetnija skrb za najmlađe: U Požegu stiže studij za odgojitelje

Pixabay

Studij neće biti važan samo za Požeško-slavonsku županiju, već i za šire područje jer će privlačiti studente iz okolnih županija koji žele steći osječku diplomu

Požega, koja je prije nešto više od dvije godine postala fakultetski grad osnivanjem Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, uskoro bi mogla dobiti još jedan značajan studij – Studij za odgojitelje u dječjim vrtićima. Ovaj studij od iznimne je važnosti s obzirom na sve veći nedostatak stručnih kadrova u vrtićima, posebno u slavonskim županijama gdje gotovo da i nema nezaposlenih odgojitelja.

Povodom potpisivanja sporazuma o osnivanju novoga studija, u Gradskoj vijećnici Grada Požege održan je sastanak kojemu su prisustvovali predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Požeško-slavonske županije, Grada Požege te drugih dionika. Županica Antonija Jozić istaknula je kako je potreba za odgojiteljima postala urgentna, naglašavajući kako će osnivanje ovoga studija pomoći u rješavanju toga problema.

Dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, Borislav Miličević, naglasio je kako su pripreme za inicijalnu akreditaciju već u tijeku te da je cilj započeti studij što je prije moguće. Studij neće biti važan samo za Požeško-slavonsku županiju, već i za šire područje jer će privlačiti studente iz okolnih županija koji žele steći osječku diplomu. Dekanica Emina Berbić Kolar također je istaknula izazove koje donosi proces akreditacije, ali izrazivši optimizam vezan uz to kako će studij uspješno započeti već početkom sljedeće godine.

Zaključak je jasan – osnivanje Studija za odgojitelje u Požegi bitan je korak prema osiguravanju odgovarajućega broja stručnih kadrova koji su prijeko potrebni za kvalitetno funkcioniranje vrtića u cijeloj regiji, piše Plus Portal.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest