Nestao 76-godišnjak

HGSS, policija i vatrogasci već dva dana tragaju za muškarcem iz Đurđenovca

HGSS

U njegovoj su potrazi do sada sudjelovali pripadnici HGSS stanice Osijek, policijski službenici PP Našice, pripadnici DVD Beljevina i DVD Našičko Novo Selo te lovci LD Kuna iz Đurđenovca

U ponedjeljak između 18 i 19 sati nestao je 76-godišnji Tomislav Pritišanac iz Đurđenovca. Iz svojega doma u Ulici Matije Gupca udaljio se crvenim ženskim biciklom s košarom marke Rog, dok je na sebi nosio smeđu majicu dugih rukava s kapuljačom, plavu majicu kratkih rukava, tamnoplavi donji dio trenirke i crne cipele. Uz to, za njega je specifično da mu je desna noga kraća.

U njegovoj su potrazi do sada sudjelovali pripadnici HGSS stanice Osijek, policijski službenici PP Našice, pripadnici DVD Beljevina i DVD Našičko Novo Selo te lovci LD Kuna iz Đurđenovca.

”Jučer predvečer nazvali su nas i poslali na teren. U akciji je sudjelovalo sveukupno 12 naših vatrogasaca i potraga je trajala do nekih 21 sat, nakon čega se spustio mrak pa smo ju prekinuli. Riječ je o velikom šumskom području koja je po noći nepregledna te se teško nama kretati tim prostorom, a kamoli nekoj starijoj osobi koja je još pritom djelomično i invalid”, ispričao je za SiB.hr Kristijan Madžarević, zapovjednik DVD-a Našičko Novo Selo.

Na teren su izašli i spomenuti pripadnici HGSS stanice Osijek koji su nestaloga čovjeka tražili i dronovima. Aktivna se potraga za njime nastavlja i danas, i to u pravcu obližnjeg sela Krčevine. Trenutno za njime traga sedam članova HGSS stanice Osijek, osmero policajaca, jedan lovac i dvojica lokalnih vatrogasaca, a kroz dan se očekuje dolazak i još više ljudi, uključujući pripadnike HGSS stanice Orahovica i HGSS stanice Požega. Osim toga, u akciji sudjeluju i dvije bespilotne letjelice te potražni pas.

”HGSS stanica Osijek bilježi deset do 15 ovakvih akcija godišnje koje se uglavnom uspješno završe. Najteže su i najduže potrage one u kojima je u pitanju utopljenik, pa moramo ulaziti u vodu. Razlozi pak nestanka budu raznoga karaktera te se većinom odnose na neke obiteljske nesuglasice. Kod starijih osoba to često bude i demencija, no u ovome se slučaju čini da nije riječ o tome”, istaknuo je Krešimir Burazin, pročelnik HGSS stanice Osijek.

Nestali Tomislav Pritišanac (Izvor: HGSS)

U slučaju da možda negdje sretnete ili zapazite g. Tomislava Pritišanca ili saznate bilo kakve informacije o njemu koje bi mogle koristiti u njegovoj potrazi, dojavite to što prije na brojeve telefona 112 ili 095 812 1823.

Podsjetimo, sličan slučaj dogodio se prije dva mjeseca na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku na kojemu je nestao dementan 91-godišnjak. Srećom, uz pomoć policije i dobrih građana uspješno je pronađen te mu se nije ništa dogodilo, a poduzete su i određene mjere kako do njegovoga nestanka više ne bi došlo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest