iz kupaćih u jakne

Do jučer je bilo +35, a već u četvrtak mogao bi pasti i snijeg!

Snažna promjena stiže u drugoj polovici tjedna kad nas očekuje značajan pad temperature

Dorian Ribarić, meteorolog RTL, u današnjoj emisiji RTL Danas govorio je o prognozi vremena za naredne dane. Tako nas nakon više od dva mjeseca vrlo visokih temperatura, očekuje snažna promjena vremena već ovoga četvrtka.

“Već sutra navečer očekujemo jačanje južine na sjevernom Jadranu, postupan porast naoblake, a onda u noći na četvrtak kreće novo pogoršanje najprije na Jadranu, područjima uz njega uz kišu, pljuskove, grmljavinu koji će do kraja dana zahvatiti cijelu zemlju”, rekao je Ribarić.

Daljnji pad temperature očekujemo se već tijekom petka kad bi temperatura mogla biti niža za desetak stupnjeva u odnosu na četvrtak te će biti prohladno osobito na kontinentu, a mogla bi i koja pahulja zalepršati u onim najvišim gorskim predjelima iznad 1500-1600 mnv.

U Slavoniji se tako u četvrtak očekuje ugodnih i toplih 29, a u petak niskih i prohladnih 15 sredinom dana dok će večer donijeti daljni pad koji će se nastaviti i tijekom vikenda pa i u danima iza njega.

Tako ćemo iz kupaćih kostima (pre)naglo uskočiti u zimske jakne pa ako još niste, provjerite stanje i dočekajte hladnu frontu spremni.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest