Karma u kombiju na Sredancima otkrila gotovo 300 tisuća cigareta

Carinska uprava

Prilikom pretrage korišten je službeni pas za detekciju duhana „Karma“

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili su pokušaj krijumčarenja 291 200 komada cigareta.

Naime, kako izvještava Carinska uprava dana 24. kolovoza 2024. godine provodeći pojačane mjere nadzora radi kontrole na autocesti A3, odmorište Sredanci – sjever ovlašteni carinski službenici zaustavili su kombi vozilo marke Mercedes Sprinter, srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se prevozila deklarirana roba (PVC stolarija) od pošiljatelja u Srbiji za primatelja u Francuskoj.

Zbog sumnje da se u deklariranoj robi nalaze skrivene cigarete carinski službenici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod su temeljem naloga za pretragu izvršili pretragu navedenog vozila i robe kojom prilikom je skriveno u PVC stolariji pronađeno ukupno 291 200 komada raznih vrsta cigareta. Prilikom pretrage korišten je službeni pas za detekciju duhana „Karma“, piše Carinska uprava.

Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka iz članka 257. točka 1. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je predmetno kombi vozilo i roba koja je korištena za krijumčarenje cigareta, stoji u izvješću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest