79-godišnjakinja

Prije tri godine uplatila tisuću eura za Bitcoin i prevarena. Sad uplatila još 6700…

Armin Durgut/PIXSELL

Prevarant ju je uvjerio da ma zamrznuti iznos od 6.700 eura i nagovorio ju je da joj na ime firme uplati navedeni iznos kako bi za par dana dobila dvostruki iznos nazad na račun

Policija svakodnevno izvještava o internet prijevarama, a u najnovijoj žrtva je 79-godišnjakinja s područja Osječko-baranjske županije. Koja je u zadnja tri mjeseca čak dvaput prevarena.

“Nepoznati počinitelj je 8. kolovoza putem telefona stupio u kontakt s 79-godišnjakinjom te ju lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu na način kako firma za koju radi “odmrzava” uplaćene novce od kupovine “Bitcoina”.

Budući da je 79-godišnjaknja prije otprilike tri godine izvršila uplatu od 1.000 eura za kupovinu jednog “Bitcoina” i da nikada nije dobila povratnu obavijest o toj transakciji, nije joj bilo previše sumnjivo. Osoba ju je uvjerila da ona ima zamrznuti iznos od 6.700 eura i nagovorio ju je da joj na ime firme uplati navedeni iznos kako bi za par dana dobila dvostruki iznos nazad na račun.

Kada je shvatila da je prevarena, počinitelj je prijavljen policiji. Tragamo za nepoznatim počiniteljem”, piše policija i još jednom poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest