misterij iz pleternice

Ova škola u Slavoniji gradi se sedam godina, nema učenika, a ne zna se ni kojeg bi smjera bila

Screenshot/NOVA TV

Trenutno Pleternica nema srednju školu, pa učenici idu u 12 kilometara udaljenu Požegu. A ako bi se ova škola ikada do kraja izgradila, ne zna se tko bi u nju išao, jer škola nije građena tipski

Izgradnja srednje škole u Pleternici počela je prije sedam godina, ali danas, a ni nikad prije, u njenim klupama nema učenika, piše Dnevnik.hr.

Za školu u Pleternici, osim što ju nitko ne pohađa i što nitko ne zna kojeg bi smjera trebala biti, Ministarstvo joj nikad nije izdalo dozvolu za rad. Oni prebacuju odgovornost na Županiju.

Većinu završenih radova platio je Grad Pletenica (1,4 milijuna eura). Na natječaj za izgradnju prijavio se samo jedan ponuđač, tvrtka iz Požege. Projekt potom staje. Godine prolaze. Iznutra su radovi stali prije nekoliko godina, a ako se ikada završi, procjena je da bi mogla stajati oko 2 milijuna i 800 tisuća eura.

“Projekt je započet, osigurana su sredstva bila do ove faze u kojoj smo sad. To je roh bau izvedba. Nakon toga su se dogodili drugi europski projekti opremanje i završetak zgrade srednje škole. Mi smo se preusmjerili na druge EU projekte – Muzej bećarca, vrtiće i sve drugo što se događalo”, objasnila je gradonačelnica Marija Šarić za Novu tv.

Trenutno Pleternica nema srednju školu, pa učenici idu u 12 kilometara udaljenu Požegu. A ako bi se ova škola ikada do kraja izgradila, ne zna se tko bi u nju išao, jer škola nije građena tipski. Ne zna se kojeg bi smjera bila. Obrtnička, medicinska ili opća.

Više o ovoj priči pogledajte u video prilogu Nove TV.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest